top of page

Influencere som fremmer usunt kjøpepress

Updated: Aug 30, 2018

 Takk for så mye engasjement rundt forrige innlegg jeg skrev om moteindustrien. Det er jo definitivt det jeg liker best å skrive om, og kom gjerne med tips om det er noe spesielt dere ønsker å høre om!



Noe av det viktigste for meg, på min blogg, er at leserne mine ikke skal oppleve et ”kjøpepress” hvor de føler at garderoben burde oppdateres flere ganger i måneden for å ha en tidsriktig garderobe. Som influencer har man et ansvar, om man ønsker det eller ei, og å handle for mangfoldige tusen hver eneste måned ser ikke jeg på som så alt for ansvarlig. I alle fall ikke når plaggene kun brukes en gang – for å tjener penger på at folk klikker seg inn på plagget.

Og det skal ikke være ulovlig å shoppe. Jeg har jo forståelse for at dette er en del av jobben til flere bloggere, og at en stor inntekt er inntektene fra adlinks. Men hvilke signaler sender det til yngre lesere når man kjøper seg 20 nye plagg i måneden? Og gjerne plagg man kun ser på bloggen 1 gang, når bloggeren viser frem sine nyeste innkjøp? Hva med å kanskje heller fremme tidløse klassikere flere ganger? Jeg som alle andre forstår jo at dette ikke skaper de samme inntektene, men er penger så innamri viktig? 


De siste årene syntes jeg det er alt for stor aksept rundt «bruk-og-kast» fremmende shoppingvaner, og det syntes jeg rett og slett ikke er greit. Med såpass mye info rundt hvor ille fast-fashion er for både miljøet vårt og menneskene som jobber med det har alle muligheten til å informere seg selv.



Så skal det sies at mange influencere er flinke til å selge klærne etter de har brukt dem, men hvilket signal sender man ut til leserne sine om man bruker plagget kun en gang, for å så selge det videre? Det syntes jeg viser at det er ok å kjøpe klær som man kun har planer om å bruke en gang, og det er så utrolig usunt for miljøet vårt!


Da syntes jeg  at man kan droppe å kjøpe det plagget, og heller investere i et plagg du får brukt flere ganger, eller ta en titt i garderoben og se om du kanskje har noe liknende liggende. Det er også utrolig smart å byttelåne med veninner – det kan jo godt hende at noen har det plagget du har lyst på – eller noe lignende i sitt klesskap.

0 comments
bottom of page